Pompoenen

Pompoenen

 
Van oorsprong is pompoen een typisch biologisch product alleen bekend bij de alternatief georiënteerde consument, echter in de loop der jaren is het een product geworden met een steeds grotere bekendheid.  Nadat AH begonnen is met de verkoop hebben steeds meer supermarkten de pompoenen in de schappen liggen.

 pompoenen_02
Al sinds 1984 worden er op de Terp pompoenen geteeld, en sinds 1998 is de Terp begonnen met het leveren van biologische pompoenen aan supermarkt Albert Heijn, en heeft het product een fikse groei doorgemaakt in de supermarktschappen. Dit is een goede impuls gebleken om de pompoen productie en verwerking te optimaliseren. De Terp Squashpackers is daarmee uitgegroeid tot een pompoenspecialist, voor de teelt, opslag en verwerking (wassen en klein verpakken) van de pompoenen.

pompoenen_03
Op het eigen biologisch gemengde bedrijf De Terp, telen we ruim 20 ha. pompoenen, en in samenwerking met andere collega’s in binnen en buitenland (Duitsland, Italie, Nieuw Zeeland en Argentinie) telen en vermarkten we nog eens 75 ha. Voor voldoende opslag en verwerkings-mogelijkheden hebben we een nieuwe pompoenschuur, voor 1500 ton. Uit eigen voorraad leveren we bijna het jaar rond vanaf juli t/m april.

Bent u een geïnteresseerde afnemer van pompoenen, neemt U dan gerust contact op via tel. 0031-6-50210958. Hoeveelheden, ras, verpakking, levering, alles in overleg naar Uw wens. Hier kunt u onze leveringsvoorwaarden lezen. Algemene Voorwaarden HBAG verkoop nederlands.pdf

Ook zoeken wij geïnteresseerde telers. Om onze aanvoer van Nederlandse, Belgische en Duitse biologische pompoenen te verzekeren, en nog uit te breiden, zijn we op zoek naar gemotiveerde gecertificeerde telers, die zich willen toeleggen op de teelt van pompoenen. We zoeken verschillende soorten bodemtypes om meerdere rassen op de juiste plek te kunnen zaaien. Zowel de vroege teelt als de teelt voor lange bewaring hebben we nodig. Zaad- en raskeuze worden door ons geregeld. We verzorgen indien gewenst de oogst en bezorgen ook de bewaarkisten bij de oogst. In overleg wordt het transport van het veldgewas door ons georganiseerd.

Voor meer informatie: zie www.deterppompoenen.nl