Adopteer een koe

Actie Adopteer een koe

Leef mee met de boer (Jeroen Robbers) en adopteer een koe. Een koe van de Terp adopteren? Schrijf je dan in bij de actie ‘Adopteer een koe’ www.adopteereenkoe.nl

adopteer-jeroen

Boeren en burgers samen

Het initiatief Adopteer een koe is een kansrijke uitweg uit de huidige landbouw die gedomineerd wordt door internationale economische belangen. Boeren & burgers gaan op regionaal niveau een commitment met elkaar aan. Boeren kunnen hun koeien voor minimaal € 50,00 per jaar, per koe, laten adopteren door burgers uit de regio. Burgers verbinden zich op deze manier aan het bedrijf en kunnen zo een actieve rol in de ontwikkeling van het bedrijf richting duurzame landbouw spelen. Dit alles met het doel om de eigen streek van binnen uit, als boeren en burgers, te versterken.
De vorm kan per bedrijf een creatieve invulling krijgen. De burgers en boeren die hebben ingetekend worden op de hoogte gehouden van verdere ontwikkelingen d.m.v. een nieuwsbrief.

De Terp zal in ieder geval aansluiten bij de “bezoekregeling” van 2 maal per jaar en stuurt ook info-mailing rond aan de adoptie-(h)ouders. En natuurlijk willen we ook vlees leveren aan de adoptie(h)ouders!

Hoe gaat dit alles in zijn werk?

Als burger, organisatie, schoolklas of bedrijf begin je met het invullen van het adoptieformulier www.adopteereenkoe.nl. Hiermee onderschrijf je een intentieverklaring om een koe (met naam en toenaam) te adopteren bij een regionaal boerenbedrijf.
Als je een rund van de Terp wilt adopteren, vermeld dit dan duidelijk bij het adoptieformulier.
Je kunt bijvoorbeeld op regelmatige momenten je dier bezoeken in wei of stal. Je maakt dan niet alleen kennis met het leven van de koe, maar ook met de bedrijfsvoering waarin je actief kunt participeren.